malouis 發表於 1-3-2024 14:19

分享阿贊奴 2484~2485 格獨Pee坤平(珍寶模)

有關阿贊奴大師的身平事跡, 師傅製作格獨Pee佛牌目的, 以及有關格獨Pee佛牌的資料, 本論壇及網絡上已經有很多, 很容易搜尋得到, 小弟不在此再重覆別人的資料, 僅此致歉.

在這, 小弟只想分享這尊從泰國曼谷一位阿贊奴格獨Pee佛牌收藏家,剛供請回來的稀有珍寶模格獨Pee坤平. 其用料份量, 足夠造兩尊市面流行的鬼兵必打, 當時見到即刻"嘩"一聲, 真係好大塊, 至於供金亦是兩尊必打價錢.

未包殼時, 已經高過三隻手指.

淨牌高度已經 5.2cm, 包埋殼之後, 高過驗證卡.

淨牌闊度 3.2cm .

淨牌厚度足有 1cm .

謝謝觀賞.

malouis 發表於 24-4-2024 22:35

虛心請教 發表於 24-4-2024 19:28
借位請教,佛牌新手,供請了阿贊初的澤渡金天神。想再供請問龍婆冠大師的牌加持。請問大師的自身還是必打較 ...

其實好難話邊塊好,師傅加持聖物時,都係盡心盡力。當某一佛牌發生事跡,被傳媒大事宣揚,那佛牌就會開始被人炒作。

新手一開始戴佛牌,都希望願望成真。能否成願,要視乎該願望是否現實與合理,同時許願者要懂得感恩。不勞而獲嘅願望多數都唔會成願;避險,健康,順利,溫飽呢啲小確幸,好多人都當作理所當然,覺得係憑自己實力得到,唔懂得感恩,要知道幸福唔係必然。

當你經歷過人生低潮期,一路行衰運,就會明白以上幾種小確幸係好奢侈。

所以新手唔需要糾纏於請邊塊牌好啲,簡簡單單憑眼緣,選自己喜歡嘅正牌就好。人哋揀塊佛牌俾你,話塊牌點好點好,但事實塊牌唔係你心水,你對塊牌缺乏信心,就算塊牌暗地裡幫咗你,你都唔會感受到。

MartinYuen 發表於 1-3-2024 16:27

多謝分享,好似幾好咁

hksunchaser 發表於 1-3-2024 16:47

上手有冇麻痺感?

huanchu 發表於 2-3-2024 08:48

靓,劲,好!

malouis 發表於 2-3-2024 09:04

hksunchaser 發表於 1-3-2024 16:47
上手有冇麻痺感?

沒有。
小弟沒有那種體質,就算手拿阿贊多的崇笛,龍婆添坤平,龍婆登滅魔刀,也沒有感覺。

malouis 發表於 2-3-2024 09:04

huanchu 發表於 2-3-2024 08:48
靓,劲,好!

謝謝。

Merlion_L 發表於 2-3-2024 13:34

多謝分享!好大塊 :D

Zodiac 發表於 4-3-2024 21:00

個殼真係絕配!!Perfect

GGC0510 發表於 29-3-2024 16:10

漂亮的牌呢

linchard 發表於 22-4-2024 02:27

師兄, 我想問下, 你戴阿贊奴呢塊牌, 有冇遇過任何靈異事件?
阿贊奴師傅呢批佛牌係正法陰料. 我問過有啲帶過的泰國人,距地話有少少靈異事都唔奇怪.
不過, feedback都係會幫人,唔會害人.
泰國人話以平常心來看待
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 分享阿贊奴 2484~2485 格獨Pee坤平(珍寶模)